Vandaag presenteren wij: Elefanta

Vandaag stellen we Elefanta voor, die een geweldige galerij heeft bij Camaloon. Je kunt hier haar werk zien https://camaloon.nl/discover/kunstenaars/elefanta/kunstwerken en lees het interview.

We raden je aan ook een kijkje te nemen op haar blog: http://soniaesplugas.com/

Elefanta vertelt ons dat Camaloon een platform is dat het mogelijk maakt haar fantasie de vrije loop te laten en om meer mensen te bereiken. Elk product bied een nieuwe uitdaging want het heeft andere eigenschappen en ik vind het leuk om mijn illustraties aan te passen voor verschillende materiaalsoorten en templates.

Wij vinden dat ze de uitdaging met glans heeft gewonnen:

Stel jezelf voor in 2 regels:

Elefanta is een van mijn innerlijke werelden, misschien de meest kleurrijke, speelse en levendige. De stijl is een nalatenschap van mijn 10 jarige ervaring als illustrator van kinderboeken. De naam komt voort uit een sticker serie die ik 2 jaar geleden gecreëerd heb en die nu terugkomt door Camaloon.

Wat zijn je interesses?

Ik hou van tekenen en kunst in het algemeen(visuele kunst en theater in het bijzonder). Ik vind het ook leuk om te onderwijzen; ik geniet van het geven van teken-en creatieve lessen aan mensen van alle leeftijden. Ik ga binnenkort naar Nepal om een workshop te geven aan jongeren daar. Een andere interesse is het leven als experiment, als een kunstwerk op zich.

Hoe is je passie voor kunst ontstaan?

Thuis had ik geen speciaal artistiek rolmodel; ik herinner me dat een van de eerste kunstwerken die indruk op me maakten de architectuur van Gaudi was, ik was verbaasd hoe iemand zulke mooie ideeën had en ze ook nog op zo'n grote schaal liet bouwen. Toen ik opgroeide bleef ik nieuwsgierig en voedde me met andere bronnen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Alles kan me inspireren... De natuur, de diverse en vreemde vormen van de wereld waarin we leven, de schepping en de mens en de toekomst.

Heb je een favoriete kunstenaar – Beroemd of niet?

Heel veel! De lijst is eindeloos en blijft veranderen, als je het vandaag vraagt antwoord ik Miranda July, Núria Güell, Núria Mora, Mike Swaney, Isidro Ferrer, Isol, Marta Minujin, Yayoi Kusama ... om wat te geven voorbeelden.

Wat is je werkmethode?

Ik werk graag op verschillende plaatsen; thuis, in mijn atelier, in bars en pubs ... tot nu toe gebruikte ik om te tekenen een potlood, scande het en dan maakte ik het af op de computer. Nu ben ik aan het experimenteren met de collage techniek, in een poging om de werkwijze te ontwikkelen, het papier weg te laten en meer met de computer te werken.

Welk soort product zou je willen tekenen voor Camaloon?

Ik stel me mijn illustraties voor op borden, tapijten, lakens, gordijnen enzovoort. Alles wat gerelateerd is textiel, kleding en sieraden.

Laatste commentaar?

Bedankt voor deze kans om te laten zien wat ik doe en voor jullie goede humeur :)

Bedankt Elefanta! Het was een genoegen om met je te praten om je ontwerpen op onze producten te zien! So sweet!