Een blik was alles wat we nodig hadden: Vesela

/ fenneke

Vandaag zijn we blij om Vesela, een jonge ontwerper voor te stellen, die de tijd nam onze vragen te beantwoorden. Laten we eens kijken wat ze te vertellen heeft.

Vertel me waar je van houd in twee lijnen (kleuren, songs, films, eten...)

De zee, de geur van koffie in morgen, pannekoeken met jam en kaas :)... ik ben zowiezo dol op eten, Imagine Dragons, Demons, City of Angels en reizen...

Vertel ons over het begin van je carrière

Ik teken al sinds ik een potlood kon vasthouden en kunst / grafische vormgeving was het enige wat ik ooit wilde doen. (Ik vermoed dat het het enige is waar ik goed in ben.) Ik begon mee te doen met logo wedstrijden online, en voor de eerste 3-4 jaar was ik "gespecialiseerd" in corporate design & branding.

Waar komt je liefde voor kunst vandaan?

I ben zo geboren, er is geen bepaald moment dat ik opeens besefte dat ik van kunst hield ... ik was altijd al bezig met dansen, muziek, beeldende kunst ...

Veselina Dimitrova on Camaloon

Als je teruggaat naar je geboorteplaats, waar ga je dan eerst naartoe?

Ik ga naar huis... naar het strand!


Waar haal je inspiratie vandaan?

Overal. Inspiratie kan gevonden worden in lyrics, hoe de kleuren in de natuur veranderen gedurende de seizoenen.. als ik erg Everywhere. Inspiration for me could be found in song lyrics, the way nature changes colors transitioning through seasons... als iets een sterke emotie opwekt, positief of negatief, dan stimuleert dat ook mijn creativiteit.


Wie is je favoriete kunstenaar? Beroemd of niet.

Er zijn er zo veel... Ik hou van Dali en de symboliek in zijn werk en de verschillende lagen van interpretatie. Ik hou ook van impressionisten.


Hoe creëer je? En waar?

Thuis, luisterend naar muziek en tegelijkertijd kijk ik ook nog naar een film. Ik kan niet creëren zonder lawaai om me heen.

Hoe zou je je werk omschrijven?

Het is heel kleurrijk, een beetje vintage, een tikkeltje geometrisch... Ik hou niet van definities en labels, en daarom past mijn werk niet in een bepaald hokje.

Wat vindt je van muurstickers?

Ik vind het een cool idee! Ik zal ze zeker op mijn TO-DO lijst zetten.

Twitter of Facebook?

Ik gebruik liever Instagram :) ( @vessdsign )


Wat zou je tegen onze klanten zeggen om ze te helpen hun ontwerpen te creëren?

Maak ze persoonlijk! Schoonheid is niet universeel, probeer dus niet alleen om "mooie" dingen te maken maar creëer betekenisvolle kunst.


Laatste commentaar?

Bedankt voor het interview, en bedankt aan iedereen die het op dit moment leest!

xo
Vess

Klik hieronder om Vesela's Camaloon galerij te bekijken!