Interview met Alina Kazachuk

Vandaag hebben we het genoegen om Alina Kazachuk te interviewen, een grafisch ontwerper uit Sint-Petersburg, Rusland. Zij specialiseert zich op patronen en is altijd op zoek naar een eigen stijl. Voor Camaloon maakt ze t-shirt designs "omdat ze een zeer sterke visuele boodschap kunnen overbrengen voor een breed publiek".

Alina Kazachuk pattern on skins, cases and tshirts

Je kunt Alina's designs vinden op skins, t-shirts en andere producten vinden in onze online shop.

Alina nam de tijd om onze vragen te beantwoorden.

Wat zijn je interesses en hobbies?

Mijn beroep is mijn grootste hobby en passie. Ik studeer de geschiedenis van symbolen. Daarnaast, ik hou van cinematografie en psychologie.

Hoe is die passie voor kunst en design ontstaan?

Design in mijn leven is het resultaat van een onbedwingbaar verlangen om alles om mij heen te onderzoeken en te verbeteren. En creativiteit is een waarde die mijn ouders mij hebben overgebracht door hun liefdevolle en vrije opvoeding.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Veel inspiratie vind ik in de natuur en in haar harmonie. Vooral als het gaat om de samenstelling van kleurcombinaties heb ik heel veel van de natuur geleerd. Oude artefacten en nationale ornamenten beïnvloeden mij ook zeer sterk.

Heb je een favoriete kunstenaar, beroemd of niet?

Mijn favoriete kunstenaars zijn Kandinsky en Miro.

Hoe begint voor jou het ontwerpproces?

Tekenen is een heel intiem proces voor mij en ik moet me compleet kunnen concentreren. Ik werk altijd met muziek. Het helpt me om het juiste ritme te vinden. Podlood, papier en dan computer. Sommige dingen zijn te moeilijk om te uiten en blijven in mijn verbeelding.

Wat is Camaloon voor jou?

Camaloon is de manier om mijn werken te revitaliseren zodat ze hun unieke geschiedenis in armen van de klanten vinden.

Stel jezelf een vraag en antwoord het :)

Wat is de belangrijkste persoonlijk advies voor jou? Stop nooit!

Laatste commentaar, iets toe te voegen?

Bedankt Camaloon voor het openen van nieuwe perspectieven. En ik wens vrede, liefde en eindeloze inspiratie aan alle kunstenaars.

Patterns by Alina Kazachuk on Camaloon tshirts, stickers and cases


Dank je, Alina, dat je de tijd nam om al onze vragen te beantwoorden :) Het was een genoegen om je te leren kennen! En voor jou, onze lezer, we nodigen je uit haar kunstwerken te bekijken!


/ fenneke