Uit Caïro met inspiratie

Vertel ons kort waar je van houd (kleuren, songs, film, eten…)

Illustratie, kunst, schilderen, geschiedenis, films, street art, posters, de natuur, voetbal, klassieke muziek, Mozart, Vivaldi, soefi poëzie, het oude Egypte, italiaans eten.

Vertel ons over het begin van je carrière.

Ik begon mijn carrière in de reclamewereld bij JWT Caïro eind 2007 als illustrator. Later, in 2010 , ging ik als senior illustrator aan de slag bij FP7 Bahrein en vervolgens als senior creatief visualizer bij FP7 Dubai. Sinds 2012 ben ik freelance illustrator.

Hoe is je passie voor kunst ontstaan?

Toen ik 4 jaar was ging ik voor het eerst naar de dierentuin. Ik was verbaasd door de dieren en wezens daar en het had een grote impact op mij. Die dag wilde ik alle dieren die ik zag tekenen, en sindsdien is kunst mijn natuurlijke vorm geworden om de dingen die ik om me heen zag uit te drukken.

Waar haal je inspiratie vandaan?

De natuur, geschiedenis en kunst in het algemeen.

Wie is je favoriete kunstenaar? Al dan niet beroemd.

Er zijn er zo veel, ik zal een aantal namen opnoemen uit de lange lijst: Gustav Klimt, Hamed Saied and P.Gugan.

Hoe creëer je en waar?

Het begint bij het bedenken hoe het beeld er uit moet zien; in dit stadium is het belangrijk open te staan voor het concept zodat er een geschikte art direction uit voort kan vloeien. Dan begin ik met tekenen om de beste visuele oplossing te vinden; wanneer ik tevreden ben met de tekening scan ik hem en voeg de finishing touches toe in Photoshop of Illustrator. Ik werk normaalgesproken in mijn studio.

Hoe zou je je werk omschrijven?

het is moeilijk om daar antwoord op te geven…. ik werk aan een breed scala, van commercieel werk tot fine art. Ik vindt voldoening in mijn werk door het concept te tekenen zonder het in een bepaalde stijl te forceren, maar om het te laten verschijnen met de juiste en noodzakelijke elementen die de essentie en de vibes van het onderwerp tot hun recht laten komen. Deze manier van werken staat me toe om verschillende stijlen te ontwikkelen in plaats van éénconstante stijl. C.Tsubasa T-shirt

Twitter of Facebook?

Facebook…

https://www.facebook.com/muIllustration

Wat zou je je fans willen zeggen die ook kunst willen creëren?

Durf vaker dingen te doen buiten de mainstream.

Laatste commentaar?

Bedankt Camaloon.


/ fenneke