Mini interview met Jaume Montserrat

/ fenneke

Jaume Montserrat


Stel jezelf kort voor

Mijn naam is Jaume Montserrat en mijn passies zijn tekenen en de natuur. Ik hou van reizen en besteedt onderwijl tijd aan deze interesses.

Vertel ons over meer over je interesses, vertel ons kort iets over je stijl (kleuren, nummers, films, eten enz.)

I weet dat het misschien vreemd klinkt maar ik heb geen favoriete kleur, en hetzelfde geld voor literatuur en muziek: het hangt erg van het moment af. Wat betreft mijn voeding, ik heb ervoor gekozen veganistisch te leven en ben dol op de vega-burgers van mijn moeder.

Hoe is je passie voor kunst ontstaan?

Ik tekende van kinds af aan al en tijdens de puberteit heb ik ook geëxperimenteerd met theater en muziek. Ik bezoek liever een boekpresentatie of een klein festival dan een tentoonstelling in de MACBA.

Stel jezelf en vraag en beantwoord hem.

Ben je gelukkig? Je zult nooit alles hebben maar ik beleef de beste tijd van mijn leven.

Welk product zou je graag voor Camaloon willen ontwerpen?

Ik zou graag met textiel willen experimenteren (T-shirts). Maar ik wil misschien ook muurstickers proberen.

Waar vind je inspiratie?

Van tijd tot tijd komt het van een zin uit een boek of het gevoel dat je krijgt tijdens een concert, een film of een toneelstuk. Af en toe komt het voort uit gesprekken met vrienden en vreemden in een bar.

Wie is je favoriete artiest – beroemd of niet?

Ik heb bewondering voor de renaissance grafische kwaliteit en de verbeelding van M.C. Escher; Ik benijd sommige artiesten als Pat Perry of James Jean.

Hoe creëer je? (plek, omgeving)

Ik neem altijd fotos tijdens mijn reizen en rangschik ze per land en maand op mijn computer. Ik begin vaak door naar deze fotos te kijken en mix ze met het ontwerp dat ik eerder gemaakt heb in een schetsboekje.

Wat betekent Camaloon voor jou?

Het geeft ontwerpers de kans om meer tijd te besteden aan het creëren van hun wereld omdat ze zich zelf geen zorgen hoeven te maken over het testen van het materiaal, de distributie enz. Ik denk dat het een manier is om de bezorgdheid van de kunstenaars te verlichten en hun kunstwerken betaalbaarder te maken voor hun doelgroep.

Laatste commentaar?

Ik wil het complete Camaloon team bedanken voor hun werk.