Verschil tussen stickers: Contour gesneden vs gestanst

/ federico

Als we moeten kiezen tussen verschillende vrije vorm stickers, dan kunt u kiezen uit twee mogelijkheden: Contour gesneden of gestanst (in het Engels: Kiss Cut en Die Cut, respectievelijk).

Wat is het verschil?

Technisch gezien is het verschil makkelijk uit te leggen.De contour gesneden stickers (Kiss Cut), bestaat behalve de vrije vorm snit ook een plakrand die de snijvorm beschermt. Dit is met name handig voor ontwerpen met subtiele snitten en vormen die het gemakkelijkst gevouwd kunnen worden. Deze type stickers worden juist aanbevolen voor grote oplagen door deze beschermende rand. De uitgesneden stickers blijven intact en zijn perfect geschikt voor distributie op evenementen of beurzen waarbij publiek en klanten gemoeid zijn.

De contour gesneden stickers worden eenvoudig op het gewenste oppervlak aangebracht: Simpelweg de snijrand aandrukken op het kleefvlak, zonder de sticker te hoeven buigen.

De gestanste stickers (Die Cut) zijn de oplossing voor diegenen die een sticker zoeken die vanaf het begin esthetisch opvalt, nog voordat ze opgeplakt worden. Dankzij de vrije vorm snit zijn de mogelijkheden voor het maken en spelen met berichten eindeloos. Dit is ongetwijfeld een sticker die zwaar inzet op de presentatie. Het wordt aanbevolen voor promoties waarbij het logo, de boodschap of het ontwerp een aantrekkelijke vorm hebben en in staat is om deze te benadrukken en de impact van het merk te verhogen.


De keuze is nu aan u. Vind de soort vrije vorm stickers die het meest geschikt zijn voor uw behoeften.