Pure inspiratie: Tobe's Wereld

Vertel ons waar je van houdt in 2 regels (kleur, song, film, eten...)
Ik hou ervan om te creëren terwijl ik luister naar artiesten als Kina Grannis. Ik ben dol op series en niet zo'n filmliefhebber. Ik wordt wild van chocola en koffie. Ik hou verder van tekenen, lezen over creativiteit en TED talks. Ik geef de voorkeur aan kleine steden en mensen die mijn persoonlijke ruimte en pandas respecteren.

Vertel ons iets over het begin van je carrière.
Ik was niet gelukkig totdat ik mijn talent geaccepteerd had en ervan begin te genieten. Het was niet makkelijk om de kost te verdienen als kunstenaar, maar dingen worden mogelijk als je hard en met passie werkt.

Waar komt je passie voor kunst vandaan?
Ik was arm en moest mijn eigen speelgoed maken. Ik was ook behoorlijk eenzaam dus schreef ik ook verhalen. Ik was altijd al dol op dingen die normale kinderen niet interesseerden, zoals het universum, boeken, geologie (ja). Misschien ben ik gewoon zo geboren.

Buy Artworks by Tobe FonsecaAls je teruggaat naar je geboorteplaats waar ga je dan het liefst naartoe?
Ik woon nog steeds in een klein dorp. Het is een mooie, rustige plaats met prachtige natuur, een geweldig meer en grote boekwinkels.

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Voor het commerciële werk, op internet. Voor mijn persoonlijke werk is het echt afhankelijk van mijn gevoelens en verlangens, boeken, en tonnen van internetsites. Ik hou mijn ogen altijd open om inspiratie in alles te zien.

Wie is je favoriete kunstenaar? Beroemd of niet.
Van Gogh. En ook Frida Kahlo, ze is een hop op dit moment en was een geweldig persoon. James Jean vanwege zijn kunst, ongelooflijk.

Hoe creeër je? En, waar?
Ik heb thuis een kleine kamer die ik mijn studio noem, dus normaalgesproken werk ik daar. Daar staan mijn boeken en tekentafel... het is confortabel. Ik heb net een Surface Pro 3 gekocht en ik ben er super blij mee. Ik zal kunnen reizen en werken, althans dat hoop ik.

Hoe zou je je werk beschrijven?
Ik denk dat mijn werk net als mijzelf is. Het is niet perfect, maar het wordt steeds beter. Het heeft een veel passie en doet een poging om haar doelen te bereiken. Soms is het zo persoonlijk dat niet iedereen het begrijpt.

Twitter of Facebook?

Facebook.

Wat zou je tegen je volgers zeggen om ze te helpen zelf kunstwerken te maken?
Sta open voor inspiratie en werk hard.

Laatste commentaar
Bedankt, het was echt leuk jullie te spreken. Als iemand mij wil bereiken stuur me dan een bericht via mijn Facebook pagina Tobe Fonseca of mijn Twitteraccount met dezelfde gebruikersnaam. Groetjes aan iedereen!


/ fenneke